[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:TR] [cle1: SECONDES Lang:TR]

CITROËN C3 WRC ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ KEZ PODYUMA ÇIKTI

Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisi, geçtiğimiz hafta sonunda koşulan Korsika Rallisinde sergilemiş oldukları üstün performansla Citroën Total World Rally Team’in başarısını sürdürdü ve C3 WRC ile üst üste dördüncü kez podyuma çıktı. Sébastien Ogier ve Julien Ingrassia Korsika’yı ikinci sırada tamamlarken, takım arkadaşları Esapekka Lappi ve Janne Ferm yarışı yedinci sırada tamamladı. Her iki ekibin de elde etmiş olduğu puanlar Citroën’e üreticiler sıralamasında ikincilik kazandırırdı.

C3WRC-Ana_Sayfa

CITROËN RACING HABERLERİ 2018

Citroën Total Abu Dhabi WRT ekibin yılın ikinci yarısında gösterdiği gelişmeyi bir kez daha sergileyen Mads Østberg ve Torstein Eriksen sayesinde Avustralya'da bu sezon beşinci defa podyuma çıktı.

İskandinavya'nın yüksek hıza elverişli yollarında büyüyen Mads Østberg kendini akan, hızlı yollarda düzenlenen rallilere hep yakın hissetmiştir ve Avustralya da kesinlikle böyle bir etkinlik. Son WRC macerası olan Waless Rally GB'den beri yarışlara uzak kalmasına rağmen Norveçli yarışçı Cuma günkü en uzun test olan SS3'te (Sherwood - 26,68 km) yarışta birinciliği alıp gün sonuna kadar bırakmayarak bunu  herkese hatırlatmakta gecikmedi. Yarışın ilk ayağında Craig Breen de etkileyici bir performans sergiledi. Sherwood'daki ilk turda takım arkadaşının arkasından gelen İrlandalı yarışçı podyumdaki yerini ikinci turda alarak C3 WRC'nin bu yol yüzeyinde Avrupa'daki testlerde tekrarı zor olan dengesini gözler önüne serdi. Yetenekli bir eski kart yarışçısı olan Craig çoğunluğu asfalt üzerinde olan süper-özel aşamadaki iki turda da kendini gösterip açılış ayağını ikincilikle bitirdi. Ne yazık ki yarış ikinci günün başlamasıyla farklı bir yöne doğruldu. Başta gazın açık konumda takılması gibi küçük bir sorun meydana geldi. 

Australia-Rally_597x350

CITROËN 2017 VE 2018 FIA DÜNYA RALLİ ŞAMPİYONALARI İÇİN EKİPLERİNİ AÇIKLADI

 

Citroën C3 WRC konsept otomobilinin tanıtılmasından birkaç gün sonra Citroën Racing, FIA Dünya Ralli Şampiyonasının önümüzdeki iki sezonunda takım için mücadele edecek ekipleri açıkladı. Kris Meeke/Paul Nagle ikilisine ek olarak Craig Breen/Scott Martin ve Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau 2018'e kadar takım için mücadele edecekler. Abu Dhabi Racing Başkanı Şeyh Khalid Al Qassimi de ko-pilotu Chris Patterson ile bazı yarışlara katılacak.

201718

C3 WRC: MOTORLARINIZI ÇALIŞTIRIN!

 

Citroën Racing, FIA Dünya Ralli Şampiyonasına büyük geri dönüşünü gerçekleştirirken, uzmanlığı gayet iyi bilinen bir yarış takımıyla yeni bir mücadele ve maceraya atılıyor. Marka bu geri dönüşü aynı zamanda Yeni C3'ün lansmanını desteklemek için başka bir yol daha olarak görüyor; bu enerjik otomobil kaputunun altında gerçek bir güç taşıyan eşsiz şekliyle dikkat çekiyor. Citroën stil merkezi tarafından Citroën Racing ile işbirliği içinde tasarlanan bu kaslı ve konsept otomobili, çarpıcı görsel tasarımıyla C3 vizyonunun uç bir örneğini sunuyor.  

wrc
Top